top of page
beachhousecampaign.png


Kontakta Per-Olov Lindgren för en gratis konsultation när du vill vet mer om hur en försäljning av ditt bolag går till väga.

Använd gärna kontaktformuläret längre ner, så kommer Per-Olov att kontakta dig inom kort.

Sälja företaget? Låt drömmen bli sann

Kanske drömmer du om en riktigt lång resa med dina närmaste, ett gemytligt boende i Spanien eller varför inte lära sig rida och skaffa ett arabiskt fullblod? Eller vill du bara trappa ner? Oavsett drömmen så är att sälja företaget den kanske viktigaste affären många gör.

När man ska sälja sitt företag blir det föga förvånande många tankar att hålla i huvudet samtidigt. För de flesta är det köpeskilling och trygg affär som är det absolut viktigaste när man väl bestämt sig. Men det har visat sig att det är långt mycket mer som man bör tänka på. Vi har pratat med P-O Lindgren, VD på Beachhouse One, som sedan 1980-talet arbetat med att hitta rätt köpare för företag i 50 till 400 miljoners-klassen. Han menar att en bra dialog mellan köpare och säljare är A och O för att genomföra en affär som känns som win win för alla parter.

– Många entreprenörer jag arrangerat försäljning åt ser sitt företag som mer än bara en penningmaskin. Företaget är deras livsverk och de känslomässiga banden är ungefär som till ett eget barn. Det är inte bara sista raden som räknas när man överlåter sitt magnum opus till ny ägare. Ofta handlar det om att förena säljarens ambition med fortsatt trygghet för personal och kunder med en mer krasst ekonomiskt driven köpare, säger P-O.

Vad drömmer folk som står i begrepp att sälja sitt företag om?
– Det finns lika många drömmar som det finns människor som vill sälja sitt företag. De jag stött på har drömt om, bland mycket annat, resor, bilar, ett eget stall, hjälpa barnen ekonomiskt, långa ledigheter, att allmänt höja livskvaliteten eller bli investerare i start ups.

– Och glädjande nog har många faktiskt förvekligat sin dröm efter de sålt sitt företag genom oss, säger P-O.

 

Om Beachhouse One
Per-Olov Lindgren på konsultfirman Beachhouse One är specialiserad på köp och försäljning av bolag och på att hitta exakt rätt matchning mellan ägare och köpare.

Kontakta Beachhouse One och få en timme gratis rådgivning. Använd gärna formuläret här nedanför.

bottom of page