top of page
  • Per-Olov Lindgren

Så säljer du företaget utan att turen bestämmer priset.


Vad är rätt pris på ett litet eller medelstort företag? Givetvis det framtida värdet, om du frågar oss. Men för att få det måste du sälja till en köpare som förstår både din affärsverksamhet och utvecklingspotential. Oavsett om affären är planerad eller dyker upp plötsligt.

Nyckeln för att lyckas: kontroll och förberedelser. Och en partner som vet var du ska sätta ner foten i varje steg under säljprocessen. Du har ju en verksamhet att sköta under tiden. Vi menar att de flesta bolagssäljare lägger tid och fokus på fel saker – ofta på bekostnad av både priset och företagets framtidsutsikter.

En erfaren partner som hjälper dig att hitta en ”strategic fit”.

Istället för att ta hjälp av turen, ta hjälp av Beachhouse One med alla delar av det som krävs för en lyckad affär: från att hitta rätt köpare och sälja in ditt bolag, till due diligence och en avslutad försäljning till rätt pris.

Vi är främst aktiva inom IT-sektorn, där vår långa erfarenhet och breda kompetens många gånger varit den avgörande skillnaden mellan framgång och bara en ”vanlig” affär. Själv har jag arbetat med förvärv, försäljning och ekonomi i företagsledning på positioner som vd och controller – och dessutom varit CFO på digitala europeiska startups. Jag har även genomfört uppdrag inom finansiering, förvärv och försäljning av företag på koncernnivå.

Kontakta mig så kommer jag förbi och diskuterar strategi och potential. Var du än befinner dig i processen är det bra med en ”second opinion”. Det blir en inspirerande timme som du garanterat kan räkna hem.

Per-Olov Lindgren, vd på Beachhouse One

Konsultbolaget Beachhouse One erbjuder ett brett register av tjänster – med flera perspektiv – inom köp och försäljning av företag, digitalisering och managementkonsulting.


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page